Wij (ver) kopen camera’s en lenzen

Staat van producten.

Elk artikel wordt bij binnenkomst gecontroleerd en beoordeeld. Lees hier alles over de controle en wat de sterren betekenen.
Zo is het helder en duidelijk wat je kunt verwachten van het product.

Hoe controleert Fotoccasion tweedehands camera's en lenzen?

Uiteraard zijn wij geen dozenschuivers. Artikelen moeten aan hoge eisen voldoen om verkocht te worden. Elk artikel wordt uitvoerig getest en beoordeelt op staat en conditie. Je leest hier hoe dit gebeurt. 
Mocht er ondanks de uitvoerige controles toch een defect optreden, dan heeft u standaard 6 maanden garantie op uw camera of lens!

Op welke punten worden producten gecontroleerd?

Door het grondig uitvoeren van bovenstaande controles worden teleurstellingen voorkomen en worden ondeugdelijke producten uit de roulatie genomen of hersteld. Naast deze grondige controle worden alle producten ook, voor zover mogelijk, aan de buitenzijde gereinigd.

Lenzen

Camera’s

De staat van onze producten wordt aangegeven met sterren:

Producten met een 5-sterren classificatie verkeren in nieuwstaat. Deze producten zijn nieuw of werkelijk als nieuw. Dit kan bijvoorbeeld een demomodel of vitrinemodel zijn geweest, maar ook een product dat kort na aankoop geretourneerd is. 5-sterren producten hebben geen opvallende gebruikssporen. Meegeleverde accessoires staan vermeld.

Een 4-sterren classificatie houdt in dat het product bijna niet van nieuw te onderscheiden is. Het werkt als nieuw, maar kan minimale cosmetische gebruikssporen bevatten, zoals lichte gebruikssporen op het beeldscherm. In het geval van een camera zitten er nooit gebruikssporen op de spiegel of sensor. Lenzen hebben in geen enkel geval beschadigingen op de glaselementen. Meegeleverde accessoires staan vermeld.

3-sterren producten verkeren in een goede staat. Het product is gebruikt en heeft gebruikssporen overeenkomend met de leeftijd. Lichte gebruikssporen kunnen voorkomen op glasdelen zoals een klein krasje op het frontelement of bij een camera op het display. In geen geval zit er een beschadiging op de spiegel of sensor. Uiteraard functioneert het product in alle opzichten naar behoren en hebben de gebruikssporen geen invloed op het gebruik en/of eindresultaat.

Een product met 2 sterren is aanzienlijk gebruikt. Op deze producten komen duidelijke gebruikssporen voor. Geadviseerd wordt om de staat van het producten aan de hand van de foto’s te beoordelen. In het geval van een camera kan het zijn dat de gebruikssporen minimaal zijn, maar het aantal clicks hoog is. De camera wordt dan als 2 sterren geclassificeerd. Bijzonderheden over de functionaliteit van het product zijn beschreven en cosmetisch kan hij er minder mooi uit zien.

Producten met 1 ster zijn defect. Ondanks dat defecten producten over het algemeen zelden voor zullen komen, vermelden we de classificatie toch. De functionaliteit van een 1-ster product is beperkt of er zit een beschadiging op onderdelen waardoor het in elk geval niet bruikbaar is zoals bij productie bedoeld was.

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

cam-img-ico

Je moet het product uploaden voordat je het formulier indient

Beperkte beschikbaarheid

In de periode van 22-02 t/m 01-03 is Fotoccasion verminderd bereikbaar.

Houdt er rekening mee dat er telefonisch geen contact mogelijk is en de reactietijd op WhatsApp en E-mail langer is dan u gewend bent.

Houdt rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst in deze periode.

Excuses voor het eventuele ongemak en bedankt voor uw begrip.