Wij (ver) kopen camera’s en lenzen

Toont alle 15 resultaten

Lenzen en objectieven

Op lenzen staan vaak verschillende kenmerken, voor de een is dit gesneden koek, voor de ander lijkt het Latijn. Aangezien Fotoccasion zowel aan de beginnende fotograaf als aan beroepsfotografen verkoopt, bieden we hieronder wat basisinformatie over lenzen.

Brandpuntafstanden
Het brandpuntsafstand van een lens wordt aangegeven in millimeters (mm). Hoe hoger de getallen, hoe groter de afstand tussen het frontelement en de brandpunt element.
Kort samengevat; hoe groter deze afstand (dus hoe hoger het aantal mm’s), hoe dichterbij je je onderwerp kunt halen, zoals bij telelenzen.
Hoe kleiner deze afstand (dus hoe lager het aantal mm’s), hoe meer er op het beeld van je foto past, zoals bij de groothoeklenzen.

Diafragma
Op een lens staat aangegeven welk maximaal diafragma deze heeft. Dit is het F-getal, zoals F/2,8 of F/4. Hoe kleiner dit getal, hoe meer licht het diafragma door kan laten en hoe lichtsterker de lens.
Waarom wil je een groot (dus klein getal) diafragma? Je hebt dan minder licht nodig omdat de lens meer licht door kan laten. Fotograferen in moeilijke lichtomstandigheden wordt makkelijker. Daarnaast kun je een onderwerp beter losmaken van de achtergrond (bokeh) omdat je een kleinere scherptediepte kunt realiseren. Dit geeft de fotograaf de mogelijkheid om de focus op één bepaald gebied te leggen, en de rest van het beeld onscherp te maken.

Bajonetaansluiting
Elke fabrikant gebruikt een eigen aansluiting voor het bevestigen van de lenzen op de camera’s. Vaak wordt hierbij nog een onderscheid gemaakt tussen Full-frame en APS-C. Op de pagina’s van de verschillende merken staat hierover meer uitleg.
Let bij het kopen van een lens goed op of deze geschikt is voor je camera. Fotoccasion zet bij elke lens in de specificaties voor welke aansluiting deze geschikt is. Vragen? Stel deze gerust, bij voorkeur voordat je de bestelling plaatst!

Soorten lenzen
Allereerst heb je het verschil tussen een zoom- en primelens. Een zoomlens kan inzoomen, een primelens heeft een vast brandpunt.
De verschillende soorten lenzen worden bepaalt door hun brandpuntsafstanden of specifieke eigenschappen:

Groothoeklenzen
Is de brandpuntafstand kleiner dan 28mm? Dan spreek je van een groothoeklens. Hoe groter de hoek bij een groothoekobjectief, hoe groter de scherptediepte. Bij een 10mm lens hoef je dan ook nauwelijks meer scherp te stellen. Zeer geschikt voor landschap- of architectuurfotografie.

Telelenzen
Lenzen met een brandpuntafstand van 100mm of hoger noemen we telelens. Dit kan gaan tot 1200mm, dit is een supertelelens. Een telelens is ideaal voor sport- wild- of vliegtuigfotografie.

Standaardlenzen
Het brandpuntafstand ligt tussen de 35 en 85mm. Ideaal voor straatfotografie en portretten. Vaak zijn deze lenzen lichtsterk en betaalbaar.

Macrolenzen
Met een macro objectief kun je onderwerp van heel dichtbij vastleggen. Bij een goed macro objectief is de beeldverhouding op het optimale punt 1:1. Behalve voor macrofoto’s zijn dergelijke objectieven vaak ook erg geschikt voor mooi portretfoto’s.

cam-2
abstract-hexagon-particles-bokeh

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

cam-img-ico

Je moet het product uploaden voordat je het formulier indient

Beperkte beschikbaarheid

In de periode van 22-02 t/m 01-03 is Fotoccasion verminderd bereikbaar.

Houdt er rekening mee dat er telefonisch geen contact mogelijk is en de reactietijd op WhatsApp en E-mail langer is dan u gewend bent.

Houdt rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst in deze periode.

Excuses voor het eventuele ongemak en bedankt voor uw begrip.

Prijs
-
Sensortype
Lensmount
Aantal Clicks
Megapixel
Film mogelijkheden
Connectiviteit
Ingebouwde flitser
Beeldstabilisatie
Type lens
Zoom