Wij (ver) kopen camera’s en lenzen

Klantenservice.

Op deze pagina vind je de meestgestelde vragen en bijbehorende antwoorden.
Kun je het antwoord op jouw vraag niet vinden? Neem dan contact op!

ALGEMENE VOORWAARDEN

VERZENDEN & RETOURNEREN

INKOOP VAN APPARATUUR

BEOORDELING PRODUCTSTAAT

PRIVACY
POLICY

RETOUR EN GARANTIEBELEID

Veelgestelde vragen

Bestellen

Bestellingen die op werkdagen voor 15:00 uur zijn geplaatst worden dezelfde dag aan de transporteur aangeboden. Over het algemeen wordt je bestelling de volgende werkdag door de koerier aangeboden op het door jouw opgegeven afleveradres.

Kortingscodes worden op diverse manieren verstrekt, bijvoorbeeld bij acties op Facebook of uit loyaliteit wanneer je vaker een bestelling hebt geplaatst. Kortingscodes zijn vaak éénmalig te gebruiken en/of persoons- of productgebonden.

Het aanmaken van een account op Fotoccasion.nl is uiteraard een vrije keuze. Het aanmaken van een account heeft een aantal voordelen:

– Sneller inloggen en ook sneller afrekenen

– Bestellingen bekijken en volgen 

– Aan- en afmelden van nieuwsbriefabonnementen

– Totale ordergeschiedenis bekijken

– Facturen downloaden

spacer

De meeste producten zijn tweedehands en hierdoor zogenoemde margeproducten. Hierover wordt geen BTW berekend aangezien bij de eerste aanschaf de BTW is voldaan. 

In enkele gevallen verkoopt Fotoccasion ook producten waarover wel BTW wordt gerekend. Dit wordt dan vermeld bij de prijs van het product.

Bij Fotoccasion kun je op diverse manieren veilig betalen. Om zowel jouw veiligheid als die van ons te waarborgen wordt bij online (creditcard)betalingen gebruik gemaakt van de betaaldiensten van Mollie. Mollie is een van de snelst groeiende betalingsverwerkers binnen Europa. Je kunt online bestellingen betalen met Visacard, Mastercard, Ideal, Klarna of Bancontact.

Wanneer je het product komt afhalen is contante betaling of PIN-betaling eveneens mogelijk.

Levering

Wanneer je je bestelling plaatst kun je kiezen voor afhalen in Geldrop. Dit is enkel op afspraak mogelijk. Bel, WhatsApp of stuur een e-mail om een afspraak te maken.

Op locatie kun je pinnen, contant betalen en/of betalen via een betaalverzoek.

Fotoccasion hanteert verschillende soorten verzendkosten.

OrderbedragVerzendkosten
< €300 Binnen Nederland & België€ 8,60
> €300 Binnen Nederland & BelgiëGratis verzending
Brievenbuspakket binnen Nederland€ 4,95
Verzendkosten naar andere landen dan Nederland & BelgiëOp aanvraag/td>

spacer

Fotoccasion verzendt 90% van de pakketten via PostNL. Wanneer PostNL vertraging heeft wordt gebruik gemaakt van DHL of DPD om zodoende zorg te dragen voor een snelle levering. Uiteraard ontvang je een track&trace code om je pakket te volgen. Alle bestellingen worden verzonden in nieuwe, kwalitatieve dozen.

Ja, alle verzonden pakketten zijn voorzien van een track&trace code. Hiermee kun je je pakket volgen tot het afgeleverd is op het door jou opgegeven afleveradres.

Je ontvangt na je bestelling automatisch een mail met hierin alle verzendgegevens en een link om je pakket te traceren.

Algemene vragen

Bij Fotoccasion ben je verzekerd van deugdelijke producten. Alle occasions worden zowel technisch als optisch beoordeeld en gecontroleerd. Hierdoor kun je nog lang zorgeloos genieten van een fantastische camera of lens. Mocht er ondanks de uitvoerige controles toch een defect optreden, heb je standaard 6 maanden garantie op je camera of lens!

Voor meer inhoudelijke informatie over de occasion-controle verwijzen we je graag naar deze pagina.

spacer

Alle door Fotoccasion verkochte producten worden geleverd met de accessoires die we bij inkoop of inruil hebben gekregen. Occasion camera’s worden standaard geleverd met minimaal een oplader en accu, tenzij anders vermeld. Bij elke advertentie wordt vermeld welke accessoires meegeleverd worden.

Verkopen aan Fotoccasion

Fotoccasion is altijd op zoek naar jong gebruikte digitale systeemcamera’s, spiegelreflexcamera’s, lenzen en objectieven. Analoge camera’s worden niet ingekocht/ingeruild evenals de Sony Alpha A-mount lijn.

Accessoires worden enkel ingeruild of ingekocht als zij onderdeel uitmaken van een set met een camera of een lens. Wil je graag weten wat je spullen waard zijn, maak dan een inkoop aan!

Wanneer je je apparatuur niet meer gebruikt of om een andere reden zou willen verkopen, ben je bij Fotoccasion aan het juiste adres! 

Fotoccasion koopt je apparatuur ook in als je niet op zoek bent naar andere producten. Dit werkt via een helder 4-stappen principe. Kijk hiervoor op de pagina “inkoop”

spacer

Je producten worden na ontvangst gecontroleerd op een juiste werking en de door jou omschreven condities. Je ontvangt doorgaans dezelfde dag je betaling, maar uiterlijk binnen 3 werkdagen.

Wanneer we een prijs zijn overeengekomen ontvang je hiervan een inkoopfactuur. Deze inkoopfactuur is samen met de betaling het bewijs van een afgeronde verkoop.

Retourneren, garanties en terugbetaling

In de wet staat dat je als consument recht hebt op een deugdelijk product. Dit betekent dat het product biedt wat je ervan mag verwachten; je moet het product een bepaalde tijd normaal kunnen gebruiken. Aangezien Fotoccasion gespecialiseerd is in de koop en verkoop van tweedehands producten is er geen sprake van fabrieksgarantie, echter wel van wettelijke garantie. Voor alle tweedehands / gebruikte / occasion camera’s en lenzen geldt dat zij geleverd worden met 6 maanden garantie, indien niet anders overeengekomen. Garantiebeperkingen of -verlengingen worden altijd op de factuur vermeld na overeenstemming tussen Fotoccasion en koper. Voor meer informatie verwijzen we je naar het retour- en garantiebeleid.

Je hebt bij online aankopen het recht de bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Je hebt na annulering nogmaals 14 dagen om het product retour te sturen.

Je krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. Enkel de kosten voor retour van jouw thuis naar Fotoccasion zijn voor eigen rekening.

Indien je gebruik maakt van het herroepingsrecht, kun je dit formulier invullen of contact opnemen met Fotoccasion. Dit kan zowel per e-mail (verkoop@fotoccasion.nl) als per telefoon of WhatsApp (+31850606106). Wij vragen je het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Fotoccasion te retourneren.

spacer

Wanneer het product buiten jouw en/of andermans schuld defect is geraakt kun je binnen de garantietermijn aanspraak maken op de garantie. Je kunt hiervoor dit formulier invullen. Hierna zal een retourprocedure worden gestart. Voor meer informatie zie het retour- en garantiebeleid.

Het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten wordt binnen 14 dagen na het ontvangen van de retour op je rekening bijgeschreven.

Klachten

Bij klachten dient een consument zich allereerst te wenden tot Fotoccasion. Dit kan via het klachtenformulier. Fotoccasion.nl is aangesloten bij Stichting WebwinkelKeur. Komen we onderling in goed overleg niet tot een oplossing, dan dient de consument zich te wenden tot Stichting WebwinkelKeur (www.webwinkelkeur.nl), deze zal dan gratis bemiddelen.

Een consument heeft de mogelijkheid om zijn klacht te laten behandelen door de door Stichting WebwinkelKeur aangestelde onafhankelijke geschillencommissie, de uitspraak hiervan is bindend en zowel ondernemer als consument stemmen in met deze bindende uitspraak. Aan het voorleggen van een geschil aan deze geschillencommissie zijn kosten verbonden die door de consument betaald dienen te worden aan de betreffende commissie. Ook is het mogelijk om klachten aan te melden via het Europees ODR platform (http://ec.europa.eu/odr).

spacer

Uiteraard is het belangrijk dat je (persoons) gegevens veilig zijn. Om dit te garanderen werkt Fotoccasion via de AVG-wetgeving. Meer informatie over hoe wij omgaan met je gegevens kun je terugvinden in de Privacy policy.

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

cam-img-ico

Je moet het product uploaden voordat je het formulier indient

Beperkte beschikbaarheid

In de periode van 22-02 t/m 01-03 is Fotoccasion verminderd bereikbaar.

Houdt er rekening mee dat er telefonisch geen contact mogelijk is en de reactietijd op WhatsApp en E-mail langer is dan u gewend bent.

Houdt rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst in deze periode.

Excuses voor het eventuele ongemak en bedankt voor uw begrip.