Wij (ver) kopen camera’s en lenzen

Retour- en garantiebeleid.

Fotoccasion geeft om haar producten en doet logischerwijze haar best om deze in de best mogelijke conditie aan u te leveren. Toch komt het wel eens voor dat er iets defect raakt. Wij lossen het op!

Wettelijke garantie

In de wet staat dat u als consument recht heeft op een deugdelijk product. Dit betekent dat het product biedt wat u ervan mag verwachten, u moet het product een bepaalde tijd normaal kunnen gebruiken.
Aangezien Fotoccasion gespecialiseerd is in de koop en verkoop van tweedehands producten is er geen sprake van fabrieksgarantie, echter wel van wettelijke garantie. Voor alle tweedehands / gebruikte / occasion camera’s en lenzen gekocht bij Fotoccasion geldt dat zij geleverd worden met 6 maanden garantie, indien niet anders overeengekomen. Uitgesloten van garantie zijn accessoires waaronder, maar niet uitsluitend; flitsers, tassen, accu’s, opladers, slings, batterygrips en geheugenkaarten. In aanvulling op bovenstaande worden garantiebeperkingen of -verlengingen altijd op de factuur vermeld na overeenstemming tussen Fotoccasion en koper.

Garantiebeperkingen

Iedere fabrikant tracht een zo goed mogelijk product te leveren. Ondanks deze zorgvuldigheid kan het voorkomen dat een product defect raakt. Wanneer een product defect raakt binnen de garantietermijn en niet door ondeugdelijk gebruik zoals onder andere val-, stoot-, vocht-, zand-, stof-, of breukschade, dan wordt het product kosteloos hersteld, vervangen of gecrediteerd. Dit geldt niet voor schades of defecten die ten tijde van aankoop bekend waren.

Zonder factuur wordt een verzoek tot garantie niet in behandeling genomen. Het recht op garantie vervalt wanneer het product gerepareerd of aangepast is, zonder dat hier vooraf schriftelijk toestemming is verleend. 
Wanneer het product incompleet of beschadigd is behoudt Fotoccasion het recht om waardevermindering naar alle redelijkheid toe te passen. Tevens behoudt Fotoccasion het recht om, wanneer er twijfels bestaan over de aard van het defect, deze eerst ter controle aan te bieden aan een reparateur.
Uitgesloten van garantie zijn accessoires waaronder, maar niet uitsluitend; flitsers, tassen, accu’s, opladers, slings, batterygrips en geheugenkaarten.
Retourkosten worden niet vergoed.

Garantie aanvragen

Wanneer het product buiten uw en/of andermans schuld defect is geraakt kunt u binnen de garantietermijn aanspraak maken op de garantie. U kunt hiervoor dit formulier invullen, een e-mail sturen aan: verkoop@fotoccasion.nl of bellen met +31 6 19 007 293. Hierna zal een retourprocedure worden gestart.

Wanneer het product buiten uw en/of andermans schuld defect is geraakt kunt u binnen de garantietermijn aanspraak maken op de garantie.
U kunt hiervoor dit formulier invullen, een e-mail sturen aan: verkoop@fotoccasion.nl of bellen met +31 85 06 06 106.

Hierna zal een retourprocedure worden gestart.

Garantie afhandeling

Fotoccasion vraagt uw begrip voor het feit dat een passende oplossing tijd kan kosten. Uiteraard wordt alles in het werk gesteld om u zo spoedig mogelijk een passende oplossing te bieden. Hierbij maakt Fotoccasion de keuze uit reparatie, vervanging of vergoeding van het product. 
Indien er sprake is van een creditering streven wij ernaar om het bedrag binnen 5 werkdagen aan u te voldoen.
De verzendkosten voor het retourneren en/of aanbieden van een garantie zijn voor eigen rekening. De verzendkosten van de reparateur naar u worden vergoed. 

Retourneren

U heeft het recht uw per post ontvangen bestelling tot 14 dagen na ontvangst zonder opgave van reden te annuleren. Dit geldt niet voor bestellingen die u heeft afgehaald. 
Om te annuleren vult u binnen 14 dagen het formulier in op de pagina ‘Retourneren‘. U heeft na het invullen van dit formulier nogmaals 14 dagen de tijd om uw product retour te sturen. U krijgt dan het volledige orderbedrag inclusief verzendkosten gecrediteerd. De kosten voor retour van u thuis naar Fotoccasion zijn voor eigen rekening.
Bovenstaande geldt niet voor producten die zijn afgehaald, deze hebben geen retourrecht.

Je moet het product kunnen beoordelen om na te gaan of je het wilt houden. Je mag de verpakking openmaken om het product te bekijken, mits je dit netjes doet.
Je mag het product niet daadwerkelijk gebruiken als je nog niet weet of je het product houdt. De verkoper mag een vergoeding vragen als na retourzending blijkt dat je iets met het product hebt gedaan dat niet nodig was om het te kunnen beoordelen. Eventuele waardevermindering wordt altijd aan je kenbaar gemaakt. Soms is het noodzakelijk om een camera te testen om te beoordelen of deze aan je wensen voldoet. Fotoccasion hanteert een maximum van 25 clicks om de camera te testen.

Indien u gebruik maakt van uw herroepingsrecht, kunt u dit formulier invullen of contact opnemen met Fotoccasion. Dit kan zowel per e-mail (verkoop@fotoccasion.nl) als per telefoon of WhatsApp (+31850606106).

Wij vragen u het product met alle geleverde toebehoren en – indien redelijkerwijze mogelijk – in de originele staat en verpakking aan Fotoccasion te retourneren.

Uw volledige orderbedrag inclusief verzendkosten wordt binnen 5 werkdagen na het ontvangen van de retour op uw rekening bijgeschreven.

De kosten voor het retour sturen zijn in alle gevallen voor de rekening van de koper.
Koper is verantwoordelijk voor de wijze van verpakken, de wijze van (verzekerde) verzending en het tijdig verzenden.
Het retourbeleid geldt uitsluitend op online aankopen via de webshop van Fotoccasion en niet voor aankopen waarbij u gekozen heeft om het product af te halen.

Retouradres

Fotoccasion.nl
Adelaartlaan 192
5665 CS  Geldrop
Nederland

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

DE GARANTIES VAN FOTOCCASION

Snel contact via telefoon, WhatsApp
en E-mail.

Betaal veilig en snel
met Ideal, Paypal, Klarna of Bancontact.

Voor 15:00 uur
besteld, vandaag verzonden.

Snelle verzending
Gratis bij besteding vanaf €300, anders €8,60

cam-img-ico

Je moet het product uploaden voordat je het formulier indient

Beperkte beschikbaarheid

In de periode van 22-02 t/m 01-03 is Fotoccasion verminderd bereikbaar.

Houdt er rekening mee dat er telefonisch geen contact mogelijk is en de reactietijd op WhatsApp en E-mail langer is dan u gewend bent.

Houdt rekening met een verwerkingstijd van 2 werkdagen voor bestellingen geplaatst in deze periode.

Excuses voor het eventuele ongemak en bedankt voor uw begrip.